sop turqouise.jpg
header4.jpeg
header6.jpeg
header5.jpeg
header7.png

Schoorsteenvegen

Jaarlijks zijn er duizenden schoorsteenbranden die aanzienlijke schade aan woningen veroorzaken. In veel gevallen ontstaat een schoorsteenbrand doordat de schoorsteen niet periodiek wordt geveegd.

Waarom vegen?

Bij het stoken van hout, kolen of olie ontstaan verbrande deeltjes die in het rookkanaal terechtkomen. Deze deeltjes hechten zich aan de wand van het rookkanaal en vormen een teerachtige, zeer brandbare laag die creosoot wordt genoemd. Wanneer deze laag bij het stoken in brand vliegt, is de schoorsteenbrand een feit.

Daarnaast kan de schoorsteen ook verstopt raken. Verbrandingsgassen slaan dan terug de kamer in, waardoor er gevaar is voor koolmonoxidevergiftiging. Regelmatig de schoorsteen laten vegen is daarom belangrijk!

Hoe vaak de schoorsteen vegen?

Bij gebruik van hout, kolen of olie, wanneer u de kachel of openhaard als sfeerverwarming gebruikt, is één keer per jaar vegen voldoende. Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld als hoofd- of bijverwarming, is het verstandig om het kanaal twee keer per jaar te laten vegen.

Gaskachels of gasgestookte c.v. kachels hoeven in principe niet geveegd te worden. Toch is het belangrijk dat ze regelmatig onderhouden of afgesteld worden. Het is verstandig om jaarlijks, bijvoorbeeld tijdens het onderhoud, ook even naar het rookkanaal te laten kijken.

Ben ik verzekerd tegen schoorsteenbrand?

U bent verzekerd wanneer er geen sprake is van achterstallig onderhoud. Bij de meeste verzekeraars moet u na een schoorsteenbrand via een rekening aan kunnen tonen dat de schoorsteen geveegd was.

Diensten

› Periodieke schoonmaak
› Dagelijkse schoonmaak
› Vloeronderhoud

› Bouwoplevering
› Trespa reiniging
› Schoorsteen vegen
› Spinnen bestrijding

Referenties

› TESO bootdienst

› Gemeente Texel

› Camping `T Woutershok

› Woontij

Contactgegevens

Schoonmaakbedrijf Gewoon Schoon
Klimpstraat 10
1795 AL De Cocksdorp Texel

Please publish modules in offcanvas position.